Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb in 2011 een IPL apparaat gekocht voor ontharen. In alle documentatie staat dat het apparaat 1000000 pulsen bevat. Nu heeft het apparaat 2 opties en blijkt 1 vd opties x20 te tellen waardoor het apparaat dus maar 50.000 pulsen bevat en dus enorm snel vervangen moet worden. Dit is nergens terug te vinden en heb ik recentelijk ontdekt. De prijsstelling van de behandelingen is dus niet goed geweest en ik moet op korte termijn een nieuw apparaat à €6000 kopen. De leverancier zegt het vervelend te vinden maar het ook niet geweten te hebben en stelt daarom een korting voor van €1000,-. Mag dit en welke informatie heb ik nodig om deze zaak aan te vechten en wat kan ik hiervan verwachten?



U hoeft hiermee geen genoegen te nemen,ook zal zou de leverancier het inderdaad ook niet geweten hebben.
Wat wel een redelijke prijs is voor een volgend apparaat, kan ik in overleg met u bepalen en hangt af van hoe lang u mocht verwachten met het apparaat te doen, hoe lang u er feitelijk mee doet etc.
De prijs voor het nieuwe apparaat lijkt mij in ieder geval meer richting de kostprijs horen te liggen (vaak zijn verkoopmarges wel 40 tot 60%).

U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Ik help u hier graag bij.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste mevr Doormernik,

Bedankt voor uw snelle reactie. Er is mij verteld dat elke puls € 0,06 kostte, hetgeen €0,14 blijkt te zijn op basis van 50.000 pulsen. Ook de €0,06 sluit dus niet aan bij de 50.000 pulsen en ook niet bij de 1000000 pulsen. Nergens in de documentatie is iets te vinden dat de totaaltelling x20 gebeurt, dit is ook niet het geval bij alle andere handstukken. Ik was dus in de veronderstelling dat het handstuk nog geruime tijd zou meegaan, net als alle andere handstukken. Ik heb aanbiedingen gedaan voor deze behandeling aangezien ik niet op de hoogte was van de juiste prijzen en heb het handstuk dus nauwelijks terug verdiend. Gevoelsmatig dacht ik dat ik ongeveer op 1/3 van het handstuk was, dat komt waarschijnlijk door het feit dat ik uitging van €0,06 i.p.v €0,14. deze bedragen staan nergens gedocumenteerd dus daar kan ik verder waarschijnlijk niks mee. Wat zou een goede prijs zijn uitgaande van al deze gegevens en hoe kan ik dit bewerkstelligen? Alvast bedankt




De kostprijs is dus ruim 2 keer zo hoog. De prijs voor het nieuwe apparaat voor u lijkt mij dan hooguit 3000 euro te zijn.
Dit is een kwestie van zelf proberen te onderhandelen en zo nodig mij of een andere jurist dit onderbouwd aan de wederpartij te laten schrijven.

U kunt voor hulp vrijblijvend contact opnemen via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag