Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb iemand persoonlijk "geld" geleend, doormiddel van een aankoop a 1000 euro te doen bij wehkamp op mijn account. De persoon zou mij maandelijks terug betalen, helaas zijn we nu 2 jaar verder en heeft hij niet betaald. Ik heb niets zwart op wit staan. Wel wat email verkeer en telefoon berichtjes waarin hij toegeeft dat hij mij dat geld schuldig is.
Iemand een idee hoe ik mijn geld toch terug kan krijgen?

Een mondelinge overeenkomst is net zo rechtsgeldig als een schriftelijke overeenkomst wanneer het gaat om geleend geld. Het kan echter wel problematisch zijn dat een mondelinge overeenkomst niet te bewijzen is. Het is dan moeilijk om de geleend geld terug te krijgen. Echter heb je e-mail berichten en telefoon berichtjes waarin de lener toegeeft dat hij je geld schuldig is. Deze berichtjes kunnen als bewijs dienen (dus bewaar ze goed !!). In dat geval is het verstandig om de lener eerst een aangetekende brief te sturen als ingebrekestelling, met daarin vermeld het bedrag, de vermelding dat het een lening betreft en een termijn waarbinnen het bedrag kan worden terugbetaald (10 dagen, twee weken). Vermeld er ook bij dat je overgaat tot uit handen geven van de vordering wanneer er geen betaling plaatsvindt en dat de daaruit voortkomende kosten, alsmede de wettelijke rente over het geleende bedrag in rekening zullen worden gebracht.

Mocht de lener het uitgeleende bedrag na deze brief nog niet terugbetalen, dan kun je altijd naar de Kantonrechter stappen om je vordering op te eisen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok bedankt! Dan ga ik dat proberen


Bewaar de mails en berichten inderdaad goed, alsmede het verzendbewijs van de aangetekende brief die u gaat sturen. Stuur u diezelfde brief ook per e-mail naar de persoon, zodat er echt zo min mogelijk twijfel kan zijn dat hij de brief heeft ontvangen.

Mocht u er niet uitkomen met hem, neemt u dan gerust contact met mij op. Een brief van een jurist wil vaak indruk maken en dit soort situaties vlot trekken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag