Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb gisteren aan het eind van de middag een beeindigingsovereenkomst ontvangen en moet uiterlijk aanstaande maandag 29 april voor 12.00 uur reageren. Daarna kan het voorstel als vervallen worden beschouwd. Aanstaande donderdagochtend is door mijn werkgever een afspraak gepland om het voorstel te bespreken. Is dit een reele reactietermijn? Kan ik deze termijn uit laten stellen?


Deze termijn is vrij krap. Werkgever wil natuurlijk voor het einde van de maand overeenstemming bereiken omdat het einde van de arbeidsovereenkomst anders een maand op moet schuiven. Of uitstel verstandig is hangt van veel factoren af.
Het is hoe dan ook van groot belang om z.s.m. een ervaren arbeidsjurist in te schakelen die u hierin kan adviseren.

U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.
Ik help u hier graag bij.


Beoordeel dit antwoord:

De reactietermijn is kort. In verband met de (fictieve) opzegtermijn wil uw werkgever ongetwijfeld tot zaken komen. Anders schuift alles een maand op en moet hij u dus een maand langer betalen. Als u het niet eens bent met of niet begrijpt wat er staat in de beeindigingsovereenkomst dan moet u die niet tekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag