Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb even een vraag . ik ben paar maanden geleden ontslagen door mijn oude werkgever nou is t zo dat hij twee weken van mijn laatste werkdagen heeft ingehouden en nu ook mijn vakantiegeld niet betaalt wat kan ik daar aan doen en mag dit zomaar ?



U kunt werkgever een aangetekende brief sturen over het achterstallige loon tot einddatum dienstverband (en de brief tevens per mail sturen). Hieronder vindt u een voorbeeldtekst. Daarin zegt u ook de wettelijke verhoging aan die op kan lopen tot 50% en de wettelijke rente.
Als een brief nog niet helpt, is een loonvorderingsprocedure nodig.
U kunt voor meer advies/hulp hierbij vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link hieronder die u ziet als u bent ingelogd.




VOORBEELD:
U heeft onterecht niet een deel van mijn loon uitbetaald. Ik sommeer u dan ook over te gaan tot directe betaling - uiterlijk binnen 8 dagen na heden - van het achterstallig salaris inclusief vakantiegeld (onder verstrekking van loonstroken). Verder maak ik aanspraak op de wettelijke verhoging ex artikel 7:625 BW over alle gevorderde loonbedragen.
Tevens zeg ik u hierbij de wettelijke rente aan over de som van voornoemde bedragen tot aan de dag van volledige voldoening.
Bij gebreke van tijdige betaling van bovenstaande zal ik u zonder nadere aankondiging in rechte laten betrekken middels een in kort geding in te stellen loonvordering, waarvan de kosten voor uw rekening zullen komen. Om er zeker van te zijn dat dit schrijven u in goede orde bereikt, zend ik u dit zowel per email als per aangetekende post.
Hoogachtend,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag