Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een WW-uitkering en ik ga 5 weken op vakantie. Ik heb een huur appartement en dit is geen sociale huur.

Is het toegestaan om het appartement gedurende mijn vakantie onder te verhuren wanneer er niets over onderhuur staat vermeld in de huurovereenkomst?

Heeft dit gevolgen voor mijn uitkering?

Ik beantwoord alleen dat deel van de vraag dat betrekking heeft op sociaalverzekeringsrecht.
De inkomsten uit onderhuur hebben geen invloed op je uitkering.
Wat WEL invloed op je ww -uitkering heeft is de duur van je vakantie. Je kunt met behoud nl maar een maximun van 4 weken per jaar weg!
Alles wat je langer weggaat BUITEN NEDERLAND wordt gezien als verblijf buiten Nederland en dan geldt een uitsluitingsgrond

Beoordeel dit antwoord:

IK zal uw vraag beantwoorden op het vlak van onderverhuur. In eerste beginsel is onderverhuur niet toegestaan. Dit is alleen toegestaan als de verhuurder hier mee akkoord gaat. Let wel op dat er dan een huurovereenkomst opgesteld dient te worden. Let wel! Aan onderhuur zitten wel enkele nadelen en raad het in uw constructie ten zeerste af. Dit zijn namelijk wel nadelen ten nadele van u. De onderhuurder wordt beschermd door de huurbescherming en zult u ontbinding bij de rechter aan moeten vragen als onderhuurder niet mee werkt aan vertrek. Daarbij kan onderhuurder u uitschrijven bij de gemeente met de reden dat u hier niet woont / verblijft en vertrokken met reden onbekend. Hier zal wel een onderzoek vooraf gaan voor men uitschrijft. Het is niet gezegd dat deze situatie in uw geval zal voorkomen, maar het is een mogelijkheid en zie ik regelmatig voorbijkomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag