Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb een vraag over schulden. en partnerschap.

Ik ga uitelkaar en mijn ex is zzper, hij heeft in 2010 een zakelijke lening afgesloten bij de gemeente. ik heb er ook voor getekend en sta dus ook garant voor hem ik moest er voor zorgen dat de privé betalingen goed zouden verlopen dat heb ik ook gedaan , hij moest er voor zorgen dat de schulden afbetaald zouden worden maar dat is dus niet gelukt.
Nou staat in het contract waar ik ook voor getekend heb, dat wij partners zijn maar wij zijn niet getrouwd en hebben ook geen samenlevingscontract, wij hebben wel een koopwoning en wij zijn bij de belasting fiscaalpartners.
In hoever zijn wij dus PARTNERS en ben ik aansprakelijk voor zijn ZAKELIJKE schuld??

M.V.G

U heeft samengeleefd dus daarom was u partners. Uit het feit dat u samen een huis had en bij de belastingdienst als partner geregistreerd staat bevestigd dat. Daarnaast heeft u de overeenkomst getekend waarin blijkbaar staat dat u partner bent. Zou u dat niet zijn dan zou u dus valsheid in geschrifte hebben gepleegd. Maar zelfs al zou u geen partner zijn u heeft het contract mede ondertekend dus de kans is groot dat de gemeente u daaraan gaat houden en volgens mij mogen ze dat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,

Pff ik ben echt radeloos op dit moment.

maar het gaat hier toch ook om dat het een zakelijke lening is en ik sta nergens als zakelijk aan geschreven...

Als ik nou de privé betalingen ook zou verslonseren en daar door nog meer problemen zou veroorzaken dan zeg ik 'oké' maar dat is dus niet het geval.

Dat was ook de afspraak met de gemeente (mondeling)dat ik het privé op mij zou nemen dat was mijn verantwoordelijkheid en hij de zakelijk.
ik heb zo als afgesproken met de gemeente mij ook aangemeld bij de Stadsbank mijn loon is er altijd daar naar toe gegaan.
Dus in feite heb ik er alles aan gedaan om dit in goeie banen te leiden, hij is degene die zijn afspraken niet na kwam bij de gemeente en de stadsbank

Kan het ook nog zo zijn dat het zijn verantwoording is omdat hij juist door onmacht/nalatigheid zijn afspraken niet is na gekomen??

M.V.G


Ik adviseer u om contact op te nemen met de gemeente om te bespreken of ze u aan de garantie gaan houden. ALs ze dat doen neem dan contact op met het juridisch loket. Mogelijk dat die u verder kunnen helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag