Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vraag over mijn werk, het bedrijf waar ik werkte is verkocht aan een nieuwe eigenaar. Het betreft een tankstation, mijn functie was manager. Nu is mijn loon met 7,- per uur omlaag gegaan en mijn functie heb ik ook niet meer naar 13,5 dienstjaar! Mag dit zomaar. De koper heeft in het koopcontract mijn oude loonstrook gezien en een paraaf daarop gezet.

Het lijkt erop alsof er sprake is van 'overgang van onderneming'. Dit is geregeld in artikel7:662 e.v. Burgerlijk Wetboek.

Bij overgang van onderneming gaat uw arbeidsovereenkomst mee over. Alsdan gelden bij de nieuwe werkgever dezelfde voorwaarden als bij de oude werkgever. Dus ook het loon. Los daarvan is een vermindering van 7 Euro per uur natuurlijk van de zotte.

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging.

Beoordeel dit antwoord:

Het voorgaande klopt waarschijnlijk. Het hang t wel van het contract af maar indien sprake is van overname dient u dezelfde voorwaarden te behouden.

Ik adviseer u inderdaad om een arbeidsrechtspecialist in te schakelen. Indien dat voor u beter uitkomt mag u mij ook rechtstreeks benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag