Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik heb een vraag over alimentatie: mijn partner heeft 2 kinderen bij zijn ex. Zij zijn nooit getrouwd geweest en hadden geen samenlevingscontract. Nu wil zijn ex meer alimentatie omdat wij sinds kort samen wonen en dus meer gemeenschappelijk inkomen hebben. Kan dat?

Dat is een wijziging van omstandigheden dus dat kan zij op zich doen, wel zal moeten blijken dat deze omstandigheid ook leidt tot een aanpassing. Dat heeft te maken met draagkracht en behoefte van de kinderen. Ik raad uw partner aan om een advocaat in te schakelen als een advocaat zich bij uw partner meldt namens zijn ex.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw snelle respons.
De moeder vd kinderen is Belgische, de kinderen wonen daar en zijn daar geboren. Mijn partner is Nederlandse en woonachtig in NL. Ik begrijp dat er voor de belgische wetgeving andere regels gelden mbt alimentatie dan de nederlandse? Is het dan verstandig om een belgische advocaat in te schakelen? Ik neem aan dat het inkomen (wat aanzienlijk hoger) van zijn ex mee wordt genomen in het vaststellen van de hoogte van alimentatie? Ik heb nog een aantal andere vragen, zou ik direct contact met u kunnen opnemen? Alvast hartelijk dank!


De Nederlandse rechter is niet bevoegd, dat is de Belgische dus u moet in Belgie procederen en dus een Belgische advocaat inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag