Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een vraag ivm mijn woonplek. Mijn verhuurder wil mij er binnen twee weken uit hebben. Terwijl in t huurcontract staat dat ik tot 30-06-2016 zou kunnen blijven en dat dit niet ontbonden kan worden door beide partijen.
Ook wil ze dat ik een contract teken voor het ontbinden van t huurcontract en ik zou dan ook mijn borh niet terug krijgen ....

Mag dit zomaar. Want ik red t nooit binnen 1,5 week om een andere woonruimte te vinden.

Niet akkoord gaan! Betreft het een huurcontract van bepaalde tijd zonder de mogelijkheid van tussentijdse opzegging dan mag u het contract uitzitten. En past u op dat u de borg wel terug krijgt, ik raad u aan de laatste maand achter te houden want er is een indicatie dat dit een probleem gaat worden.

Beoordeel dit antwoord:

Heel vervelend voor u dat de verhuurder u verzoekt om de woning te verlaten. Echter bent u wettelijk wel beschermd in zulke situaties, want de verhuurder mag de huur opzeggen bij wanprestatie, dringend eigen gebruik, een nieuwe huurovereenkomst of een geldend bestemmingsplan.

Wanprestatie houdt in dat u zich niet als een goede huurder gedraagt. Bijvoorbeeld omdat u een betalingsachterstand heeft of omdat u voor ernstige overlast zorgt. Uw verhuurder kan in dit geval de huur opzeggen.

Ook kan de verhuurder direct bij de rechter eisen dat het huurcontract eindigt. De rechter kan u als huurder maximaal 1 maand de tijd geven om uw achterstallige huur te betalen.

De verhuurder kan de huur opzeggen, als hij de woonruimte zelf wil gebruiken. Hiervoor gelden wel enkele voorwaarden:

Hij moet de woning dringend zelf nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat hij de woning wil slopen of renoveren. Of er een woning voor studenten of gehandicapten van wil maken.
Het belang van de verhuurder moet zwaarder wegen dan het belang van de huurder.
De huurder moet passende vervangende woonruimte kunnen krijgen. Wordt de huur beƫindigd wegens sloop of renovatie, dan moet de verhuurder een verhuiskostenvergoeding betalen aan de huurder.

Ik hoop dat dit informatie u duidelijkheid geeft in uw situatie en adviseer u daarom hierover de verhuurder aan te spreken voordat er een juridische procedure kan starten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag