Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb een vraag...

Enige tijd geleden heb ik mijn hoektand afgebroken door het eten van een gehaktbal waar een stuk bot in zat.
Ik heb het betreffende bedrijf de verpakking, bon, het stuk bot en de offerte van de tandarts opgestuurd ( ik moet een implantaat laten plaatsen met een kroon).

Per email is mij toegezegd dat ze de rekening gaan betalen.

Nu is het zo dat ik ben verhuisd naar het buitenland en zodoende de behandeling niet in Nederland kan laten uitvoeren, ik heb ze daarop een email gestuurd dat ik graag zou willen dat ze het bedrag op mijn rekening storten, zodat ik zelf een tandarts kan regelen.

Ik kreeg hierop te horen dat ze een rekening willen hebben van een Nederlandse tandarts.

Afgezien van het feit dat ik deze behandeling niet kan voorschieten ( 1800 euro ) en dus ook geen rekening vooraf krijg van een tandarts, verplichten ze mij dus de behandeling in Nederland uit te laten voeren.

Sta ik in mijn recht als ik eis dat ze het offertebedrag op mijn rekening storten en zo ja binnen welke termijn kan ik dat eisen?

Alvast bedankt!

Het staat u vrij om naar het buitenland te gaan en daar de kroon te laten plaatsen. U heeft echter wel een schadebeperkingsplicht.

De schadebeperkingsplicht betekent dat als de kosten in het buitenland veel hoger liggen dan in Nederland, en het is voor u geen grote moeite om in Nederland behandeld te worden, dat dit van u gevraagd mag worden. Het bedrijf hoeft dan alleen de kosten te betalen als ware u in Nederland behandeld.

Omdat u letselschade heeft opgelopen, heeft u naast een vergoeding van de kosten ook recht op smartengeld. Bovendien is het verstandig om voor de toekomstige tandheelkundige kosten uw dossier te laten beoordelen door een tandheelkundig adviseur. Dit kan een letselschadespecliast voor u regelen. Ik adviseer u daarom een letselschadespecialist in te schakelen. Omdat de kosten van deze juridisch hulp ook tot uw schade behoort, is het inschakelen van een letselschadespecialist meestal kosteloos.

Ik wens u veel sterkte en mocht u van mijn diensten gebruik willen maken, dan kunt u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

De hoogte van de schade moet door jou worden aangetoond. Dit heb jij met de offerte gedaan. Op deze basis dient men de schade te vergoeden. Men kan jou niet verplichten je te laten behandelen door een Nederlandse tandarts. Wat wel van belang is, is of jij een ziektekostenverzekering hebt, die de kosten dekt. Je moet dan eerst de ziektekostenverzekering aanspreken.

Heb je er wel aan gedacht dat kronen een levensduur van 10 à 15 jaar hebben. Dit houdt in dat je over 10 à 15 jaar weer een schadepost zult hebben. Tevens kunt je een smartengeldbedrag vorderen. Het is goed om een letselspecialist hiervoor in te schakelen. Je kunt natuurlijk altijd vrijblijvend even contact opnemen. Dan kunnen wij de mogelijkheden bespreken. Wij werken voor slachtoffers kosteloos.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag