Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vraag betreft het blijven zitten in groep 1.
Mag en kleuter wettelijk gezien 3 jaar lang in groep 1 zitten?

Beste vraagsteller,
gaat uw kind voor de derde keer groep 1 tegemoet, dan kan ik me voorstellen dat u zich zorgen maakt en dat u dat onterecht vindt. Er moet in ieder geval iets bijzonders aan de hand zijn. Ik zou her er zelf niet bij laten zitten. Gaat uw kind naar een openbare of bijzondere school? de procedures zijn namelijk anders.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

openbare school is pas 1 jaar op deze school voorheen op de andere school 1jaar groep1 gedaan


Is uw kind een vroege leerling of kwam het halverwege het schooljaar binnen, in de groep? Hoe oud is het kind nu?
Als uw kind 2 keer een vol jaar in groep 1 heeft gezeten zou u in bezwaar kunnen gaan bij de schooldirecteur als het kindje weer niet naar de volgende groep mag. Bij de indiening van het bezwaar dient u de Algemene wet Bestuursrecht als leidraad te gebruiken, en de wet op het primair Onderwijs zie
http://wetten.overheid.nl/BWBR0003420/volledig/geldigheidsdatum_12-06-2013.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

me zoon is het begin van de school jaar gestart en is van januari en is nu 5 1/2 jaar oud


Beste,
uw zoon heeft dus 1,5 jaar groep 1 gevolgd: ik zie niet in waarom hij niet door mag naar groep 2, wat is de reden die daarvoor gegeven wordt?
U hoeft het er niet bij te laten zitten als u vindt dat de beslissing niet juist, niet op goede gronden of gewoon onredelijk is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ze vinden dat hij er nog niet aan toe is en er wordt gezegt omdat hij geen vriendjes en vriendinnetjes maakt dat hij dan ook niet over mag en dat het moeilijker wordt voor hem ik zei dat hij het moet proberen


dat lijkt me onvoldoende reden, zeker in een klas waar continu een wisselende samenstelling is door nieuwe toestroom van leerlingen! ik vind dat u dit argument op tafel kan leggen als weerwoord. De tweede groep is rustiger op dat vlak. Als u wilt kan ik helpen met een schrijven van een formele brief, maar probeert u eerst eens serieus het gesprek aan op hoger niveau, klop aan bij de schooldirecteur. U bent de enige persoon die het kind kan beschermen tegen onredelijke beslissingen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag