Stel vraag

Particulier


ik heb een vordering via het lbio op mijn exman van 30.000 euro. het lbio kan geen beslag leggen aangezien hij een bv heeft en prive alles op de naam van zijn vrouw heeft staan. zij zijn op huwlijkse voorwaarden getrouwd. nu ben ik in het bezit van een bankafschrift waar uit blijkt dat hij 67.000 euro heeft overgemaakt naar haar rekening vlak voor de beslaglegging. kunnen we geen belslag op haar rekening leggen?

Ik zou uw advocaat raadplegen of anders de deurwaarder want er is kennelijk paulineus gehandeld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dank u wel voor uw antwoord. het lbio geeft geen adres van de deurwaarder volgens het lbio kunnen zij nooit aan de bankrekening van de zijn echtgenote komen aangezien zij op huwelijkse voorwaarde zijn getrouwd.


Als de huwelijkse voorwaarden niet zijn ingeschreven in het huwelijksgoederenregister (liggen bij de rechtbank gelegen in het arrondissement waar ook het huwelijk is voltrokken) dan kan er wel beslag gelegd worden. Heeft de deurwaarder dat gecontroleerd? Anders maakt de deurwaarder een fout. In mijn optiek heeft de ene partner de andere nu bevoordeeld (schenking) en is de fiscus hier ook nog een factor waarmee rekening gehouden dient te worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

wederom bedankt voor uw antwoord. Het lbio verstrekt geen info. heb wel contact gehad met mijn advocaat. hij twijfelde en zei dat het lbio waarschijnlijk gelijk zou hebben. in eerste instantie dacht ik dat het wel zou kunnen aangezien het geld van mijn exman blijft. er stond ook bij de overboeking tijdelijke overboeking. Het lijkt soms of het LBIO niet zon zin heeft om echt iets uit te zoeken.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag