Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vast contract voor 28/week. Nu heb ik onlangs een kindje gekregen waarvoor ik een duurdere opvangvorm heb gekozen zodat ik flexibele dagen kan werken. Nu is de markt waarin ik werk zo veranderd dat het detacheringsbureau geen vaste plek voor me heeft en willen dat ik voor t flexbureau ga werken. Dit is prima mits ik een week vantevoren weet welke dagen ik moet werken ivm de opvang van m'n kindje. Nu zeggen zij dat ze daar geen rekening mee hoeven houden en flexibiliteit verwachten, wat betekent een dag vantevoren opgeroepen worden... Moet ik hieraan voldoen/verplicht te werken als ik geen opvang kan regelen? In m'n contract staat :
Werknemer verplicht zich om opgedragen werkzaamheden naar beste vermOgen te verrichten.met betrekking tot de door de werknemer uitgevoerde werkzaamheden is de werknemer verantwoording verschuldigd aan de werkgever.
*de werknemer is gehouden andere werkzaamheden te verrichten dan die direct verband houden met voornoemde functie voor zover dit door de werkgever redelijkerwijs kan worden verlangd.

Beste vraagsteller,

Valt het flexbureau ook onder een Cao? Daarin kunt u vinden hoe en wanneer werkroosters bekend gemaakt dienen te worden. Het is ongewoon om altijd oproepbaar te zijn, en ik ga er bijvoorbaat vanuit dat er andere regels zijn. Hetgeen u citeert uit uw contract gaat niet over oproepbaarheid, maar over 'goed werknemerschap'.

U doet er trouwens ook goed aan te bezien wat voor soort dienstverband u nu heeft met het detacheringsbureau, aangezien de verschillende fasen waarin uw arbeidsovereenkomst zich bevindt, u ook verschillende rechten opleveren.

Als u wilt dat u verder informeer, verwijs ik u naar mijn website.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag