Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vast contract voor 15 uur, maar daar naast werk ik voor een tweede baas in het zelfde verzorgingshuis voor 12 uur per week,en dat doe ik al vanaf oktober 2012.En ik krijg dat gewoon als meeruren op mijn salarisstrook uitbetaald.Ik bouw geen vrije uren op,heb geen vakantiegeld,als ik ziek wordt beur ik niets,maar ik betaal over die 12 uur wel belasting.En ik heb verder niets van die tweede baan op papier staan.kan ik hier iets mee?



U heeft beslist bij de tweede werkgever een arbeidsovereenkomst, ook als er niets op papier staat. Het burgerlijk wetboek regelt in artikel 7:610 a en b dat er sprake is van een rechtsvermoeden van een arbeidsovereenkomst en wat vermoedelijk de arbeidsomvang van het contract zal zijn.

Ik snap echter de betaalconstructie niet. U krijgt de gewerkte uren bij de tweede werkgever verloond via de eerste werkgever?

Dat betekent ook dat u bij ziekte het gemiddeld aantal uren krijgt doorbetaald. Weet u onder welke cao u valt, kunt u daar nalezen of er wachtdagen zijn.

Als u verder vragen heeft, kunt u een vervolgvraag stellen of direct contact opnemen als u bent ingelogd.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag