Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vast contract en werk 7 jaar bij mijn huidige werkgever. Mijn werkgever wil mijn salaris nu verminderen met 150 euro bruto, om bedrijfseconomische redenen. Als ik hier niet mee akkoord ga dan word ik ontslagen. Mag dit zomaar en moeten deze nieuwe feiten op papier gezet worden?
En mocht ik alsnog ontslagen worden over een paar maanden, welk inkomen geldt dan voor het UWV?

Nee de werkgever mag uw salaris niet zo maar verlagen. Als uw werkgever toestemming krijgt van het UWV of van de rechter om het dienstverband te beƫindigen dan krijgt u een ww uitkering. Op de site van het UWV kunt u uitrekenen wat u dan krijgt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wanneer mag de werkgever het salaris verlagen?
Als eea aangepast wordt omdat het slecht gaat met het bedrijf en zij dit ook kunnen aantonen en je dus een lager salaris krijgt of een functie die lager wordt ingeschaald, welk inkomen hanteert het UWV dan mocht het dienstverband alsnog worden beƫindigd?


Uw werkgever mag het salaris niet verlagen, zoals ook de collega hierboven schrijft. Misschien als de OR draagvlak heeft of er een vakbond bij betrokken is. Als jullie wel instemmen krijg je WW over het lagere bedrag. Niet mee instemmen dus.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar wat als zij er een take it or leave it situatie van maken?


dan is de keuze aan u want wat.uw werkgever wil kan juridisch niet

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag