Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een tijdelijk contract (1 jaar) van 0 uren tot 1 oktober 2013. Nu heb ik ontslag genomen, in mijn contract staat namelijk dat dit kan met een uitwerktijd van 1 maand. Ik vraag me af of ik daadwerkelijk uit moet werken omdat het een 0 uren contract betreft.

Ik twijfel hier aan omdat het volgende staat beschreven in mijn contract:

Oproep
1. De oproep door werkgever zal doorgaans telefonisch of per mail geschieden.
2. De werknemer is verplicht aan een oproep van de werkgever gehoor te geven
3. Oproepkracht mag slechts weigeren aan een oproep gehoor te geven, indien em voor zover oproepkracht redelijkerwijs niet in staat is om op de voor werkgever aangegeven tijden te werken.
4. Beiden partijen zullen in bovengenoemd kader rekening houden met elkaars gerechtvaardigde belangen en oproepkracht zal regelmatig contact houden en overleg plegen met werkgever.


Graag een reactie!

Beste vraagsteller,

U heeft uw ontslag ingediend met een opzegtermijn van 1 maand. Een en ander conform de regels van tussentijdse opzegging.

Uw werkgever mag u in de opzegmaand oproepen en u mag slechts weigeren op grond van artikel 3.

Indien u nu een andere baan wilt aanvaarden (in de opzegmaand), kunt u beter uw werkgever op de hoogte stellen en toestemming vragen om in de opzegmaand geen gehoor meer te geven aan een oproep. Dit om moeilijkheden te voorkomen.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle reactie.
Als ik het goed begrijp is een andere baan vanuit artikel 3 dus een redelijke reden. En hoef ik geen gehoor te geven aan oproepen van de werkgever. Mits ik dit even overleg.

Hoe zit het eigenlijk met artikel 3. Wie bepaald of het redelijk is om geen gehoor te geven aan een oproep?


Nee, u moet beschikbaar zijn, vandaar dat artikel 3 u hier niet helpt. Wanneer geen gehoor geven aan oproep onredelijk is, is niet concreet te zeggen. U kunt bijvoorbeeld denken aan het volgende voorbeeld. Als de werkgever weet dat u zorgtaken heeft op maandagochtend, dan is het redelijk dat u op maandagochtend geen gehoor kunt geven aan de oproep.

U moet aan dat soort voorbeelden denken.

Vandaar mijn advies om uw werkgever aan te geven dat u in de opzegmaand misschien een ander werk aanbod krijgt en dat u in overleg wilt met de huidige werkgever om het daar over te hebben. Goede kans dat de huidige werkgever daar begrip voor heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag