Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een tijd als gastouder gewerkt. zzp maar de bemiddeling/betalingen lopen via een gastouderbureau. Nu heeft een ouder bij mij een flinke betalingsachterstanden. Het gastouderbureau geeft bij mij aan dat zij een incassobureau hebben ingeschakeld. Maar zijn er ook dingen die ik zelf kan doen mijn geld te krijgen?

Wanneer een incassoburo dit doet, verzenden zij een aanmaning.
Zelf uw geld halen is mogelijk.
Met een schuld van meer dan 79 euro, loont het neerleggen bij de kantonrechter.
De schuld vermeerdert u met 2% consumentenrente of 8,05% handelsrente.

Beoordeel dit antwoord:

Het gastouderbureau mag niet zomaar ophouden u te betalen als een ouder niet betaalt. Dat mag alleen als u daarover afspraken heeft gemaakt met het gastouderbureau. Zoals ik uw vraag lees, zijn er namelijk drie partijen: de ouder betaalt aan het gastouderbureau en het gastouderbureau betaalt aan u. Daarmee heeft u niet direct iets te maken met de betaling van de ouder aan het gastouderbureau en mag u in eerste instantie uitgaan van de overeenkomst die u heeft gesloten met het gastouderbureau. Als er in deze overeenkomst niets is afgesproken over het uitstellen of vervallen van betalingen door het gastouderbureau aan u als de ouders niet betalen, dan mag het gastouderbureau niet zomaar deze betaling uitstellen in afwachting van betalingen door de ouder. Wel kan het zijn dat er afspraken zijn gemaakt die alledrie de partijen treffen. Ook kan het zijn dat er een branchevereniging is die regels stelt waaraan u bent gebonden.
Dit zal moeten worden nagekeken om in beeld te krijgen wat u juridisch kunt doen om uw geld te incasseren. Als er een rechtstreekse vordering is, dan kan bijvoorbeeld een brief worden geschreven waarin aanspraak wordt gemaakt op het geld. Eventueel kan een procedure bij de rechter worden gestart. Aangezien u nog met het gastouderbureau samenwerkt, lijkt het mij wel verstandig dat dit gepast wordt aangepakt, zodat de verhoudingen niet onnodig worden verstoord. Ik help u graag verder.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reacties. Het gaat om een bedrag van 3000 euro, voor mij een flink bedrag dus wil het er niet zo bij laten zitten.

Tussen mij en het gastouderbureau is een contract getekend waar staat dat zij er niet verantwoordelijk voor zijn als de ouder niet betaald. Samenwerken met een gastouderbureau heb ik alleen gedaan zodat de ouder recht heeft op kinderopvangtoeslag.
Het gastouderbureau zegt dat ze achter mijn geld aanzitten maar ik heb het idee dat ze er niet echt wat mee doen en daarom wil ik kijken wat ik zelf kan doen. Ik heb alleen niet de financiƫle middelen om een professional in te schakelen om dit voor me op te lossen.


Bedankt voor uw toelichting. Misschien wilt u mij het contract van u en het gastouderbureau toesturen? Dan kijk ik graag (kosteloos) voor u of er misschien toch mogelijkheden zijn om het geld op te eisen. Hopelijk bent u hiermee al deels geholpen. Mocht het zo zijn dat u gronden heeft om het geld op te eisen, dan valt er altijd te kijken op welke manier dit kan worden gedaan en bekostigd. Ik hoor graag van u.

Beoordeel dit antwoord:

U zult ook de overeenkomst tussen het buro en de ouder moeten hebben.
De services van een incassobureau zijn voor ongeveer 35 euro te verkrijgen.
Daarvoor verzenden zij een aanmaning.
Naar de kantonrechter kunt u voor 223 euro, omdat het een vordering is van meer dan 500 euro. Wint u, dan kunt u die kosten recupereren.
Laten dus de financiƫle middelen u niet beletten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag