Stel vraag

Particulier


Ik heb een rekening van 1600 euro van het ziekenhuis voor de geboorte van mijn zoon. Heb mijn zoontje vergeten aan te melden bij het ziekenfonds en het ziekenfonds wil nu de rekening niet betalen. Ze hebben als regel dat dit binnen 4 maanden moest en heb het pas na 5 maanden en 3 weken gedaan omdat het mij helemaal ontschoten is. Kan ik dit aanvechten?

Beste vraagsteller,
u hebt de geboorte wel aangegeven bij uw gemeente, meen ik? De gemeente communiceert namelijk in sommige situaties verplicht met uw verzekeraar, bijvoorbeeld als u zich uitschrijft of in een andere gemeente inschrijft. Ik ga voor u na wat er gebeurt of zou moeten gebeuren in geval van geboorteaangifte.

U zou de voorwaarden moeten nalopen of de actie van de verzekeraar door helemaal niet uit te keren wel is proportie staat met het feit dat u een maand te laat bent. Ook adviseer bezwaar aan te tekenen. Een jurist kan via de toetsing van de voorwaarden , de wet en jurisprudentie op uw geval of uw eis kan van slagen heeft. Ik wil u hier wel verder mee helpen tegen een kleine vergoeding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag