Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een probleem, mijn voormalige werkgever heeft mij een rekening gestuurd van teveel opgenomen vakantie uren. Het gaat om een bedrag van 625 euro wat neerkomt op 75 teveel vakantie uren.
Nu weet ik zeker dat dat niet klopt. Ten eerste is het overzicht wat ik heb gekregen een excell document wat met de hand is bewerkt, en vervolgens is ingescanned.
Verder klopt het overzicht aan alle kanten niet. Zo staan er dagen tussen dat ik nooit verlof heb aangevraagd, of zijn er dagen waarop ik uberhaupt nooit heb hoeven werken (zondag b.v.). Dan staat er ook nog een post uit 2011 tussen (Terwijl ik eind 2012 dit overzicht heb gekregen). Uiteraard heb ik ook zeer mijn twijfels over die uren uit 2011, en vind het nog vreemder dat ik daar als ik uit dienst ga bijna een jaar later pas wat over zie.

Ik heb geprobeerd met de leidinggevende uit te zoeken wat er niet klopt maar ze hebben de formulieren waarop ik verlof heb aangevraagd niet of niet meer. Ondertussen blijven ze rekeningen sturen en dreigen nu zelfs met een deurwaarder terwijl ze geen enkel bewijs hebben, of aan mij hebben laten zien, dat ik ook daadwerkelijk verlof heb gehad (Ik heb alleen mijn echte verlof dagen getekend welke ook spoorloos zijn overigens). Verder is mijn toemalige leidinggevende daar ook niet meer in dienst.

Ik word door hun van het kastje naar de muur gestuurd en zelfs op mijn brief die ik zowel gewoon als aangetekend heb verstuurd heb krijg ik geen enkele reactie. Ook worden telefoons niet opgenomen. Wat moet ik hier aan doen?

Beste vraagsteller,

U heeft beslist een hele sterke zaak. De werkgever dient een deugdelijke administratie te overleggen, hetgeen zij niet kan produceren. Als u wilt dat ik u hierin bijsta, dan kunt u contact opnemen. Meestal is de vordering met een telefoontje en een briefje van de baan.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag