Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


ik heb een paard gekocht in februari. ik heb deze niet laten keuren aangezien het een recreatiepaard in de lagere prijsklasse betreft. Wel heb ik navraag gedaan over zijn verleden en medische geschiedenis, welke allemaal prima zouden zijn. Nu blijkt hij dus toch medische problemen te hebben. De oude eigenaresse zegt dat ze nergens van af wist. Behalve de medische problemen gedraagt hij zich ook totaal niet zoals zij zei dat hij zou zijn. Uiteindelijk heb ik dus een paard die ander gedrag vertoont dan zij had omschreven maar erger nog die lichamelijke problemen heeft, waardoor ik tot op heden nog niks met het paard heb kunnen doen en vooral kosten maak.

Zij wil het paard niet terug nemen omdat zij zegt van niks te weten en zij geeft aan dat ik ook meer onderzoek had moeten doen. Maar een paard kijk je bij aankoop niet helemaal achter op zijn tong (waar dus een enorm litteken zit) en hier ben ik dus ook bij toeval achter gekomen door de tandarts.

Kan ik hier nog iets mee?

vriendelijke groet,

Beste vraagsteller,
als u kunt bewijzen dat de verkoopster bewust informatie heeft achtergehouden zou u op grond van non conformiteit of dwaling de koopprijs kunnen verminderen en/of een deel van de kosten van de dierenarts terug vorderen. U mag mij voor meer informatie vrijblijvend contacteren. Ik kan u bijvoorbeeld helpen met het schrijven van een aansprakelijkstelling voor de schade en prijsvermindering.

Beoordeel dit antwoord:

Over verborgen gebreken bij een paard is heel veel rechtspraak. Uitgaande van wat u schrijft is het in ieder geval zo dat de koop niet ongedaan gemaakt kan worden omdat het paard zich anders gedraagt dan u had verwacht op basis van wat de verkoper u vertelde. Een paard is een levend wezen en gedrag kan veranderen is zeker nadat het paard na verkoop in een hele andere omgeving komt.
Alleen een litteken achter op de tong is ook niet voldoende om de koop ongedaan te maken. Dat is anders wanneer het paard door dat litteken niet berijdbaar is omdat hij bijvoorbeeld geen bit kan verdragen. Overigens zou u dan nog eventueel als u dat wilt kunnen kiezen voor een bitloos hoofdstel. Omdat verborgen gebreken bij een paard gecompliceerde situaties zijn adviseer ik u om juridische hulp in te schakelen. U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag