Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een nuluren contract bij een winkel. Normaal werk ik iedere zaterdag. Een paar weken geleden kreeg ik te horen dat mijn werkgever het beter vond dat ik zou stoppen omdat het lichamelijk te zwaar zou zijn voor mij......? Ik heb inderdaad last van mijn rug, maar volgens mij ben ik de enige die kan aangeven of en wanneer het werk te zwaar wordt. Kan dit
zomaar? Kan ik hiertegen in beroep? En heb ik recht op bijvoorbeeld een WW uitkering?

Beste vraagsteller,

U maakt het beste een afspraak met de bedrijfsarts om uw lichamelijke klachten te spreken. Uw werkgever kan uiteraard niet op basis van een ingeving bepalen dat u beter niet meer kunt werken.

Overigens heeft u op basis van 7:610b BW waarschijnlijk recht op een contract met een bepaalde urenomvang (en dus niet langer een 0 uren contract). Leest u over die 'rechtsvermoedens' op het internet en lees uw Cao er goed op na.

U zult dan ook zien dat u wellicht wekelijks recht heeft op een vast aantal uren werk en salaris. Uw werkgever kan u dan niet meer naar believen wel of niet oproepen en heeft eerst een ontslagvergunning nodig van UWV om u te kunnen ontslaan.

Het is zaak dat u zich zo snel mogelijk op de hoogte stelt van uw rechtspositie, zodat u actie kunt ondernemen.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag