Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een kennis voortgeholpen met een voorschot van 1700,- Volgens afspraak heeft zij 1x de maandaflossing voldaan. Daarna niets meer. Zij erkent dat ze geld heeft gekregen maar weigert nu (verder) terug te betalen ondanks bemiddeling van een wijkagent.Wat kan ik doen om alsnog het bedrag terug te krijgen?

U kunt haar een brief schrijven, een termijn stellen, in gebreke stellen en vervolgens kenbaar maken dat zij in verzuim is. Daarna, na wat aanmaningen mocht u denken dat dat soelaas kan bieden, dan kunt u bij de kantonrechter een procedure beginnen.

Beoordeel dit antwoord:



Ik raad u aan om een aangetekende brief te sturen met een sommatie om het de gemaakte aflossingsafspraken na te komen. Daarbij kunt u ook vermelden dat u bij gebreke daarvan de lening ineens terug zult eisen en rechtsmaatregelen zult nemen (laten dagvaarden). Geeft ook aan dat u aanspraak maakt op de overeengekomen rente (en als u geen rente overeengekomen bent op wettelijke rente.

Ik help u hier graag bij.

U kunt voor meer advies/hulp hierbij vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link hieronder die u ziet als u bent ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

U heeft een vordering en als u dat kunt bewijzen kunt u betaling via de kantonrechter afdwingen. De zaak lijkt overzichtelijk. Dus kunt u de zaak ook zonder advocaat aanhangig maken - gezien de kosten/baten verhouding is dat prettig. U kunt ook een deurwaarder of een incassobureau inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag