Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een email van een gmailaccount ontvangen van iemand die zich voor mr. uitgeeft. Ik heb naar zijn BAR nummer gevraagd, aangezien hij niet te vinden is op internet. Nu zegt hij ineens dat hij jurist is. Zijn juristen ook ergens geregistreerd en mag een jurist iemand vorderen om geld terug te storten naar zijn client of mag alleen een advocaat dat? Hij beweert dat zijn client zich tot hem heeft gewend inzake rechtsbijstand. De jurist wil geen openheid van zaken geven waar zijn praktijk is of voor wie hij werkzaam is als jurist. Kan ik hier wat mee?



Dit riekt naar oplichting. Een jurist gebruikt geen gmail adres, geeft daarnaast ook een fysiek adres op en vermeldt waar en voor wie hij werkzaam is.
Ik raad u aan niet te reageren. Een BAR nummer is overigens niet Nederlands.


Beoordeel dit antwoord:

Deze titel (mr) mag gebruikt worden door iedereen die afgestudeerd is aan een factulteit der rechtsgeleerdheid. Een advocaat is iemand die daarnaast is ingeschreven bij de balie en heeft meer/andere bevoegdheden (kort gezegd). Een jurist mag ook namens zijn client optreden en in arbeidsrechtzaken mag een jurist ook procederen.

Misschien is hij een zelfstandig werkend jurist en niet verbonden aan een kantoor. Hij kan gewoon zijn/haar client rechtsgeldig vertegenwoordigen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag