Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een contract voor bepaalde tijd dat op 1-10-2013 afloopt. In dit contract staat opgenomen dat de overeenkomst op basis van een 5-urige werkweerk wordt aangegaan verdeeld over 1 dag.

Ik heb een nieuwe baan gevonden en daar moet ik op 29 april mee beginnen (contract van 24 uur per week). Ik wil mijn huidge werk opzeggen. Heb dus een opzegtermijn van een maand en moet dus nog werken tot 1 juni a.s.

Mijn vraag is als volgt: ik ben de komende weken meer uren ingepland dan mijn 5-uur contract. Ben ik nu verplicht om deze uren te werken of kan ik me houden aan mijn contract en deze 5 contracturen dan gewoon op zaterdag werken zoals ik normaal ook sta ingepland. Wat kan ik aangeven bij mijn huidige werkgever?



Weet u zeker dat u nu op kunt zeggen? Dat kan nl. alleen als in uw tijdelijke arbeidsovereenkomst staat dat u tussentijds op kunt zeggen. Vaak wordt vergeten dit erin op te nemen.
Graag uw reactie.
Overigens hoeft u niet meer uren te werken dan overeengekomen, maar u moet omdat u al bent ingeroosterd wel even overleggen met werkgever over de afbouw terug naar 5 uur.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag