Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een contract voor 6 maanden gehad bij bedrijf A. Deze werd helaas niet verlengd. Toen kwam ik in dienst bij bedrijf B en ging ik weer dezelfde werkzaamheden doen bij bedrijf A. Bedrijf B gaf mij een contract voor 6 maanden, daarna een contract voor een jaar en nu weer een contract voor 6 maanden. Dit laatste contract is het 4de contract voor dezelfde werkzaamheden (1* bij A en 3* bij B) wordt dit nu een vast contract?

Dat ligt er aan wat voor een bedrijf B is. Is bijvoorbeeld dit een uitzendbureau of een payrolling bedrijf of een detacheringsbureau dan kan dit waarschijnlijk wel?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedrijf B is geen uitzendbureau of payrolling bedrijf het is net als bedrijf A een koeriersbedrijf dat routes voor bedrijf A rijdt.


de vraag is hier of er sprake is van opvolgend werkgeverschap. Volgens onze hoogste rechter is er sprake van opvolgend werkgeverschap indien 1) enerzijds de nieuwe overeenkomst wezenlijk dezelfde vaardigheden en verantwoordelijkheden eist als in de vorige overeenkomst en 2) anderzijds tussen de nieuwe werkgever en de vorige werkgever zodanige banden bestaan dat het door de laatste op grond van zijn ervaringen met de werknemer verkregen inzicht in diens hoedanigheden en geschiktheid in redelijkheid ook moet worden toegerekend aan de nieuwe werkgever.
Aan de eerste eis voldoet u volgens mij. De tweede weet ik niet. Weet uw huidige werkgever van uw vorige werkgever hoe u werkt en waarin u goed bent? Zo ja dan is verdedigbaar dat er sprake is van opvolgend werkgeverschap en dus is het vierde contract dan niet op te zeggen zonder ontslagvergunning. of ontbinding via de kantonrechter.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De route die ik reed bij bedrijf A is samen met mij overgegaan naar bedrijf B. Bedrijf B heeft mij samen met de route overgenomen van bedrijf A. Er is overleg tussen deze bedrijven geweest, dus wist iedereen hoe ik werkte en waar ik goed in was.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag