Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb een contract voor 28 upw. Nu willen ze mij in de mindere periodes, minder inzetten. Bijvoorbeeld 24 uur per week. De uren die ik niet werk, wil mijn leidinggevende sparen voor de zomerperiode. Dan hoeven zij minder invallers in te zetten. Mag mijn leidinggevende mijn uren sparen voor de drukke maanden? Zonder met mij te overleggen. In mijn contract staat dat ik voor 28 uur per week een contract heb. Ik heb geen flexcontract of iets dergelijks.

Beste vraagsteller,

U heeft elke week recht op tenminste 28 uur per week loon. Als u het niet eens bent bent deze min-max, of flexibele constructie hoeft u daar niet mee in te stemmen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. Staat dit ook nog ergens beschreven dat ik hier niet mee akkoord hoeft te gaan? Tegenwoordig moeten we aan kunnen tonen waar de informatie staat.

Ik weet alleen dat in mijn contract leterlijk vermeld staat, dat bij artikel 4 van mijn CAO:
Het arbeidspercentage bedraagt voor werknemer gemiddeld 77,79% (28 uren) per week, in wisselende diensten.

Ik werk zowel dag/avond en weekenddiensten. Er staat nergens min-max uren per week of iets dergelijks. We hebben binnen onze organisatie een Jaren uren Systematiek. In de folder staat bescheven dat er eerst een gesprek komt tussen werkgever en werknemer om flexibele werk uren te bespreken. Dan moet dit getekend worden. Deze regeling bestaat al enkele jaren en heb ook nog nooit hierover een gesprek gehad, laat staan getekend!


Uit uw antwoord blijkt dat werkgever in overleg met u moet gaan. Wijst u hem/haar op die procedure. Mocht u daar na nog hulp nodig hebben, hoor ik het graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag