Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een contract van 17 uur per week verdeeld over 2 dagen van 8,5 uur. I.v.m. met een reorganisatie word er van mij verwacht dat ik op een andere locatie ga werken en worden mijn uren verdeeld over 4 dagen van 4 uur. Het uur wat ik tekort kom wordt met extra werk gecompenseerd.
Deze nieuwe situatie levert mij een aanzienlijke financiƫle schadepost op aangezien ik voor mijn kinderen 2 dagen in de week extra kinderopvang moet gaan afnemen.
Kan mijn werkgever deze overplaatsing verplichten/ valt dit voorstel nog onder een "redelijk voorstel" of kan ik weigeren zonder dat ik ontslagen wordt wegens werkweigering?



Het is niet verstandig te weigeren zonder dat u daarover eerst in gesprek bent gegaan (en het daarna schriftelijk te bevestigen). In een gesprek dient u een antwoord te krijgen op de vraag welk zwaarwegend belang de werkgever heeft, dat uw belang overstijgt. Het is best aannemelijk dat de werkgever niet uw rooster maar dat van een ander kan aanpassen zodat de werkgever geen zwaarwegend belang meer heeft.

Daarnaast kondigt de werkgever een dergelijke wijziging ruim van te voren af. Is dat hier ook gebeurt, en zo ja dan heeft u tijd om dit met uw werkgever uit te zoeken. In een bevestigingsbrief kunt u uw bezwaren (en die van uw werkgever) nog een keer opschrijven. Zet uw situatie dus goed uiteen en ga zonodig met een arbeidsrechtjurist daarna aan de slag om deze wijziging geen doorgang te laten vinden.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag