Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik heb een bewijs nodig dat ik 100% het gezag heb over mijn kinderen,hoe vraag ik dit aan?

U wenst een eenhoofdig gezag aan te vragen over uw kinderen. U bent hierbij verplicht om hulp te hebben van een advocaat die een verzoekschrift bij de rechtbank voor u kan indienen. (Ik kan een deskundige advocaat op dit rechtsgebied aan u voorstellen als u dat wenst).

Ik voeg de betreffende link van de rechtspraak erbij, zodat u op gemak kunt lezen welke mogelijkheden er zijn en hoe de procedure in elkaar zit.

https://www.rechtspraak.nl/Uw-Situatie/Onderwerpen/Gezag/Paginas/Verzoek-gezag.aspx#6262966b-98af-47cb-9d40-f4dda06f84040

Veel succes.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt een uittreksel opvragen uit het gezagsregister bij de rechtbank in uw regio. Als daaruit blijkt dat er geen gegevens bekend zijn, is dit een aanwijzing dat u alleen met het gezag over uw kinderen bent belast. Daarbij geldt wel dat nog van belang is of de kinderen ten tijde van een huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn geboren. Indien dat het geval is, heeft u automatisch samen met de (gewezen) echtgenoot of geregistreerd partner het gezag tenzij bij beschikking van later datum van de rechtbank of het Gerechtshof anders is bepaald.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag