Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik heb een bekeuring ontvangen voor een snelheidsovertreding buiten de bebouwde kom (verkeersbord A1). Op de plek waar ik de weg op kom staan echter geen borden, ook niet onderweg. Ik verlaat die weg ook weer voordat ik ooit een bord met daarop een snelgheidsbeperking gezien heb. Ik mijn ogen mag ik daar dus 80km per uur.
Elders op de weg (waar ik niet langs kom) staat wel een bord. Aan het streeppatroon op de weg had ik blijkbaar ook moeten zien dat er maar 60 gereden mag worden.
Heeft het zin bezwaar aan te tekenen?

Geachte vraagsteller,

Het instellen van bezwaar is gratis, dus ik zou het zeker proberen. Als U geen borden tegenkomt met de snelheidsbeperking, dan is deze voor U niet kenbaar en geldt de normale 80 km per uur. Persoonlijk ken ik geen streeppatroon waaruit blijkt dat er sprake is van 60 km per uur, nog daargelaten dat de boete spreekt over verkeersbord A1...

Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank je! Ik ben er nu achter dat ik bij het verlaten van de bebouwde kom een bord zie met daarop 'zone 60'. Daarna nooit meer een herinnering. Ik wissel twee keer van weg in dat buitengebied en moet blijkbaar maar zelf 12km lang onthouden dat ik in een zone 60 zit. Ik ga zeker proberen bezwaar aan te tekenen. Nogmaals mijn dank!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag