Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een baan bij een speelgoedwinkel, met een contract van 0 tot 24 uur. In de periode van september tot en met december heb ik rond de 40 uur per week gewerkt. Sinds eind januari is het erg rustig in de winkel en kan ik maar 19 tot 22 uur per week werken. Ik ben alleenstaand en woon in een huurhuis en kan op deze manier niet rondkomen.

Ik heb bij de gemeente een aanvullende bijstandsuitkering aangevraagd, maar hiervoor moet ik eerst een maand laten zien waar ik heb gesolliciteerd, moet ik trainingen volgen om te leren solliciteren, moet ik elke mogelijke baan aannemen (op het land, in een fabriek of als vrouw op een heftruck...) waarnaar ik vervolgens na vier maanden te horen krijg of mijn aanvraag is goed gekeurd en dan krijg ik pas een aanvullende uitkering (per datum van aanvraag).

Mijn vraag is: Klopt het dat ik alleen via deze weg een uitkering kan krijgen, ook al heb ik al een baan?

Alvast bedankt!

Ja er is een sollicitatie plicht als u een bijstandsuitkering wilt aanvragen. Ook bent u inderdaad verplicht om elke baan die beschikbaar is te accepteren. Doel is namelijk niet om u zonder meer een uitkering te geven maar alleen als u niet kunt werken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag