Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een auto gekocht onder voorbehoud van financiering. Kan ik een financieringsaanbod weigeren? Mag ik er daarmee van uit gaan dat ook de koopovereenkomst ontbonden is?

Het voorbehoud van financiering betekent dat als u aantoont dat u geen financiering krijgt de koop niet door gaat. Daarom kunt u een financieringsaanbod niet weigeren want dan kunt u niet aantonen dat u geen financiering krijgt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Is dat net zo strikt omschreven als bijvoorbeeld bij de aankoop van een huis. Dat je een aantal afwijzingsbrieven moet overleggen? Of zijn daar geen algemene regels voor?


Reactie van de vraagsteller

Ik denk specifiek aan de Europese richtlijn inzake kredietovereenkomsten voor consumenten artikel 14 lid 4 die zegt:

Indien door de kredietgever of een derde partij op grond van
een onderlinge overeenkomst een nevendienst in verband met de
kredietovereenkomst wordt verricht, is de consument die
overeenkomstig dit artikel zijn herroepingsrecht met betrekking
tot de kredietovereenkomst uitoefent, niet langer aan de
nevendienst gebonden.

Of wordt hier iets anders bedoeld?


Wat u aanhaalt gaat over het feit dat als de financieringsovereenkomst vervalt omdat u gebruik maakt van uw herroepingsrecht dan vervalt ook de koop van de auto. In uw geval gaat het er echter over dat u wilt herroepen op grond van het feit dat u geen financiering krijgt maar u krijgt wel financiering dus kunt u daarom niet herroepen.
Als het garagebedrijf de financiering voor u heeft aangevraagd en u die financiering is geaccepteerd dan zult u dit aanbod moeten accepteren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag