Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een abbonement op een krant, ik loop 1 of 2 maanden achter met betalen en heb de krant ook opgezegt ivm financiele problemen, nu weigert de uitgever het abbonement te beeindigen zolang de achterstand niet is ingelost. Ik heb een betalingsafspraak met het incasso bureau gemaakt maar zolang niet alles in ingelost komt er dus elke maand weer een rekening bij, terwijl dat juist de rede is dat ik hem stop zet, mag dit zomaar?

Nee dat mag niet. De krant moet de opzegging accepteren want dat staat los van een betalingsachterstand.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankjewel voor je antwoord, alleen toen ik dat vertelde aan de telefoon werd mij verteld dat ze het zojuist had uitgezocht en het wel mocht. Wat kan ik precies tegen de uitgever zeggen?


U moet gewoon opzeggen en zorgen dat u de gemaakte afspraken met het incassobureau nakomt en dan is het voor u gewoon over.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat begrijp ik, maar ze weigeren dus steevast de opzegging in behandeling te nemen tot het incassobureau betaald is, waarna er dus een nieuwe rekening ligt die ik weer niet kan betalen en naar het incassobureau gaat waar door er wederom niet opgezegd kan worden. Ik heb een afspraak voor 22 juni te betalen en dan is er weer een nieuwe maand voorbij en dus een nieuwe rekening.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag