Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb de vraag hieronder eerder gesteld:

"Een aannemer heeft mijn huis verbouwd. Hij heeft daarbij fouten gemaakt. Onder andere grondverf niet alleen op de kozijnen, maar soms zelfs tot 4 centimeter naast het houtwerk op de muur aangebracht, waardoor er kleurverschillen zijn ontstaan bij het in een kleur sausen van de muren. Daarnaast is er bij het schilderen van de plinten verf op de parketvloeren gekomen. Ik heb, als gevolg van deze schade, de laatste factuur niet betaald. Wat kan ik nu doen? Moet ik de aannemer in de gelegenheid stellen om de schade te herstellen? De aannemer zou de muren moeten kunnen herstellen, maar hij is geen parketvloerenspecialist. Ik ben bang dat de vloeren nog meer worden beschadigd als hij de verf op de vloeren gaat verwijderen. Volgens de parketteur is echt herstel niet eens mogelijk omdat de verf in de houtnerven zit. De schade is volgens deze specialist alleen te maskeren door zorgvuldig uit te krabben, locaal te schuren en te olieen. De aannemer heeft tijdens de verbouwing aangetoond niet zo zorgvuldig te zijn."

Ik heb als antwoord gekregen dat ik de aannemer in de gelegenheid moet stellen om de schade te herstellen. Voor wat de schade aan de muren betreft, zal hij dat kunnen. Maar hij wil ook de vloeren zelf doen (de aannemer heeft de vloeren niet gelegd, die zijn nieuw gelegd door een parketteur). Ik ben bang dat de aannemer de vloeren nog meer gaat beschadigen. Kan ik de aannemer opdragen een specialist in te schakelen. Of kan ik dat zelf doen voor rekening van de aannemer.

Geachte vraagsteller,

Vraagt U eens een schaderapport c.q. verklaring van de parketteur. U hoef namelijk geen gelegenheid te geven iets te herstellen, op het moment dat herstel niet mogelijk is. Alsdan heeft U recht op een schadevergoeding.

met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag