Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb co ouderschap, dit hebben wij onderling afgesproken en op papier heb ik dit ondertekend staan. We hebben afgesproken dat we alles verdelen: kosten inwoning zorg en opvoeding. De verdeelsleutel die we samen hanteren is 50-50.

Ik heb vanwege een tijd alleenstaand te zijn geweest een hoop profijt gehad aan toeslagen voor de kinderopvang, zo ook mijn ex partner. Ik heb alle kosten betaald aan kinderopvang.

Mijn expartner ontving de kinderbijslag.

Nu ik de balans van 2012 had opgemaakt merkte ik een rekenfout en na herberekening bleek dat ik nog een hoop geld zou krijgen. Ook van 2011 nog.
Nu weigert mijn expartner ook maar iets te betalen en stelt voor voor 2013 de helft van de kinderbijslag op mijn rekening te willen storten. Hij haalt allemaal niet relevante argumenten erbij om er onderuit te komen.

Ik zie dit als weigering co-ouderschap.

Na twee, drie keer via mail overleg gepleegd te hebben weigert hij nog steeds, mijn laatste mail verzuimt hij te antwoorden.


Wat kan ik nu het beste doen?
Ik heb geen vertrouwen meer in mijn ex partner.
Heb het zes jaar objectief geprobeerd.

Zes jaar vraagt ons kind of hij (meer) bij mij kan zijn.
Zes jaar huit hij regelmatig als hij weer weg moet.
Ik kan mezelf niet meer verkopen dat dit de beste oplossing is.

Het gaat er wel om waar de zin: Nu ik de balans van 2012 had opgemaakt merkte ik een rekenfout en na herberekening bleek dat ik nog een hoop geld zou krijgen. Ook van 2011 nog, betrekking op heeft. Zo is het niet te beantwoorden. Maar als het gaat om dat u meer heeft betaald dan de ander dan kan die ander een procedure aanspannen en de meerkosten verhalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zo das snel!
Ik had theorethisch berekend wat we maandelijks kwijt zouden zijn aan opvang verrekend met de tegoeden en kinderbijslag. Dat gedeeld door twee.

Ik had voor 2011 en 2012 dit aangegeven aan mijn expartner.

Voor de balans van 2012 besefte ik me dat ik 50% van de kinderbijslag natuurlijk ook moest krijgen. Ook in 2011.
De gehele opvang heb ik 2011 en 2012 zelf betaald, wel met tegoeden van de belasting verrekend.


Dank voor uw opmerking over de snelheid. Soms komt er net een moment voorbij dat je een vraag kan beantwoorden zodra deze binnenkomt.
Het gaat in uw kwestie om het feit dat u de kinderbijslag niet volledig had becijferd in de afrekening. U hebt uzelf benadeeld waardoor u uiteindelijk te veel hebt betaald. In uw convenant of ouderschapsplan staat waarschijnlijk iets vermeld over nakoming (laatste paar clausules) en hoe daarmee om te gaan. Misschien kunt u zo wel naar de rechter stappen, misschien moet u eerst naar uw advocaat of naar een mediator. Zoekt u dat maar even op. Uiteindelijk zult u uw geld moeten halen via de rechter. Dat kunt u de ex-partner wel duidelijk maken denk ik.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie. Nogmaals. Aan uw uitleg heb ik zeker wat. Erg duidelijk en emotioneel geruststellend. Bedankt! Ik probeer het nogmaals op de gewone manier zo niet, ga ik de vervolgstappen voorbereiden.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag