Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb 5 maanden gewerkt bij een bedrijf. Volgens mijn contract had bij de laatste loonafrekening, ook mijn vakantiegeld uitbetaald moeten worden. Dit is echter nog niet gebeurd. Ik heb meerde malen contact gezocht met mijn oud werkgever, tot op heden zonder succes. Wat kan ik doen? Het heeft niet mijn voorkeur om een advocaat in te schakelen, omdat het wellicht meer kost dan oplevert. ik zit met de handen in het haar

Geachte vragensteller,

U kunt uw werkgever aanschrijven, maar als hij hier geen gehoor aan geeft dan kunt u een loonvordering instellen. Daar heeft u geen hulp van een advocaat voor nodig. In de loonvordering verzoekt u de werkgever om het vakantiegeld alsnog uit te betalen. Op deze website is er een voorbeelddocument van te vinden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Inmiddels heb ik mijn oud-werkgever 2 mails gestuurd (zonder resultaat). Daarnaast heb ik meerdere keren geprobeerd te bellen (in 2 weken, zo'n 25x). Ook zonder resultaat. Ik stuur morgen een aangetekende brief. Ik heb iets gehoord over een wettelijke verhoging. Ik wacht al 6 weken op mijn geld! wat mag ik eisen?




U kunt werkgever een aangetekende brief sturen over het achterstallige loon/vakantiegeld(en de brief tevens per mail sturen). Hieronder vindt u een voorbeeldtekst. Daarin zegt u ook de wettelijke verhoging aan die op kan lopen tot 50% (hoe dat berekend wordt kunt u opzoeken in het hieronder in de brief genoemde wetsartikel) en de wettelijke rente.
Als een brief nog niet helpt, is een loonvorderingsprocedure nodig.
U kunt voor meer advies/hulp hierbij vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen via de link hieronder die u ziet als u bent ingelogd.




VOORBEELD:
U heeft onterecht niet een deel van mijn loon uitbetaald. Ik sommeer u dan ook over te gaan tot directe betaling - uiterlijk binnen 8 dagen na heden - van het achterstallig salaris inclusief vakantiegeld (onder verstrekking van loonstroken). Verder maak ik aanspraak op de wettelijke verhoging ex artikel 7:625 BW over alle gevorderde loonbedragen.
Tevens zeg ik u hierbij de wettelijke rente aan over de som van voornoemde bedragen tot aan de dag van volledige voldoening.
Bij gebreke van tijdige betaling van bovenstaande zal ik u zonder nadere aankondiging in rechte laten betrekken middels een in kort geding in te stellen loonvordering, waarvan de kosten voor uw rekening zullen komen. Om er zeker van te zijn dat dit schrijven u in goede orde bereikt, zend ik u dit zowel per email als per aangetekende post.
Hoogachtend,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag