Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb 17 jaar geleden een stuk niemandsland met goed keuring van de woningbouw in gebruik genomen het ziet er naar uit dat ze het nu gaan terugvorderen wat moet ik doen om dit tegen te houden

Beste vraagsteller,
niets aan te doen.
Als u geen goedkeuring had gehad, en de situatie dus onrechtmatig en langer dan 20 jaar, had u een beroep kunnen doen op verkrijgende verjaring uit bevrijding van de rechtsvordering. Nu is er sprake van een gebruiksovereenkomst welke met een redelijke termijn opgezegd (opgevorderd) mag worden.

Beoordeel dit antwoord:

De woningbouwvereniging staat dus in haar recht en mag een einde maken aan uw gebruik van de grond. Omdat u deze al 17 jaar gebruikt, moet de opzegging wel aan een redelijke termijn voldoen. U moet immers de tijd krijgen om uw spullen en dergelijke van de grond te halen en misschien op zoek naar andere grond.

Ik adviseer u om in gesprek te gaan over de opzegtermijn.

Een periode van bijvoorbeeld een half jaar lijkt me redelijk.

Daarnaast kan in dat gesprek wellicht ook gekeken worden of de woningbouwvereniging een alternatief heeft (bijvoorbeeld elders een stukje grond mogen gebruiken of huren) of dat u de grond of een deel ervan zelf kunt kopen. De woningbouwvereniging is dat niet verplicht, maar misschien zijn er wel meer mogelijkheden om met elkaar rekening te houden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag