Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb 13 dagen geleden een ongeluk gehad, waarbij mijn auto total loss is verklaard. Ik zelf ben WA (minimaal) verzekerd.

Ik heb binnen 5 dagen alles geregeld, de auto naar een voor de tegenpartij erkend garage laten slepen enz., expertise uit laten voeren.

Nou heb ik vandaag een mail gekregen waarin staat dat de tegenpartij geen aansprakelijkheid erkent:

' Wij erkennen geen aansprakelijkheid
Wij beoordelen de aansprakelijkheid aan de hand van het door beide partijen ondertekend schadeformulier. Op het schadeformulier is geen situatieschets getekend. Bij beide partijen is punt 9 aangekruist. Doordat het schadeformulier niet volledig is ingevuld, blijk niet wie aansprakelijk is voor het ontstaan van de aanrijding. Uw lezing en de lezing van onze verzekerde zijn tegenstrijdig. Wij ontvingen bijgevoegde situatieschets en lezing van onze verzekerde. Beschikt u over wettig en overtuigend bewijs waaruit de aansprakelijkheid van onze verzekerde blijkt? Zijn er getuigen die de aanrijding hebben waargenomen? Op basis van de huidige stukken in ons dossier erkennen wij geen aansprakelijkheid. Wij vergoeden uw voertuigschade daarom niet.'

Ik had in de eerste instantie geen situatieschets, omdat dat niet nodig was volgens de politie, en nu ik die van de tegenpartij heb gezien heb ik er wel meteen een gemaakt en opgestuurd.

Het verhaal is nou dat mijn verzekering en de tegenpartij beide geen aansprakelijkheid erkennen. Wat gebeurt er nu? Er waren geen getuigen, wel is er een politie rapport opgemaakt en de tegenpartij de schets komt niet overeen met de locatie waar het echt is gebeurt, ook te zien op de politiefoto's. Ook was het een 2 baans weg wat later 3 baans word en heeft de tegenpartij hier alleen een 2 baans weg van gemaakt.

Graag hoor ik van jullie.

Een vervelende situatie, dat de verzekeraar aansprakelijkheid niet erkent. Ik vraag mij af of de verzekeraar over het politierapport beschikt. Is dat niet het geval, dan raad ik u aan deze naar de verzekeraar op te sturen en uit te leggen waarom de situatieschets van de tegenpartij niet kan kloppen en waarom deze weldegelijk aansprakelijk is. Ik raad u dus aan om in verweer te gaan.

Wilt u graag juridische hulp bij het indienen van verweer, dan help ik u graag.

Veel succes!

Beoordeel dit antwoord:

Op de eerste plaats hoop ik dat u of mogelijke andere inzittende niets hebben overgehouden aan het ongeval. Probleem voor u is dat er blijkbaar verschil van mening bestaat over wat er precies is gebeurd. Er zijn geen getuigen dus daarmee kunt u geen bewijs leveren. Maar u heeft wel foto's van de politie en een politierapport. Hopelijk zijn die duidelijk en dan kunt u die toesturen aan de verzekering van de tegenpartij en aan uw eigen verzekering.
Wil de verzekering van de tegenpartij dan nog niet betalen dan zult u naar de rechter moeten stappen om op die manier betaling van de schade af te dwingen.
In dat geval adviseer ik u juridische hulp in te schakelen. Als het verzamelinkomen van u lager is dan € 25.800 als u alleenstaande bent of € 36.400,- als u samenwoont komt u mogelijk in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp in dat geval adviseer ik u contact op te nemen met het juridisch loket 0900 - 8020. Is uw inkomen hoger dan kunt u vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site

Beoordeel dit antwoord:

Ik sluit mij aan bij Krista. U kunt overigens het politierapport zelf opvragen bij de Stichting Processen-verbaal. Zie www.stichtingpv.nl. De kosten zijn circa 9 euro.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankuwel voor jullie antwoorden, ik kom inderdaad in aanmerking voor gefinancieerde rechtsbijstand, ik heb de tegenpartij gevraagd om het rapport op te vragen, hun antwoord was dat dit weken zou kunnen duren en soms niet eens verstrekt word..

En is het politierapport wel genoeg bewijs in combinatie met haar foute schets?Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag