Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb 10 maanden geleden een haartransplantatie ondergaan in Turkije, het bedrijf dat hiervoor zorgt ligt wel gewoon in Nederland, Ede. Ik heb voor 2750€ de operatie ondergaan, maar het resultaat is niet zoals beloofd. In totaal zijn er 4000 grafts verplaatst van mijn achterhoofd naar boven toe. Ik heb na de operatie ook een garantiebewijs gekregen dat ik een volle haardos zou krijgen, maar dit is dus niet het geval. Heb ook al contact gehad met het bedrijf alleen zegt die elke keer weer dat ik maar moet wachten op resultaat. En na 12 maanden weer contact op moet nemen. (Dit zeggen ze zodat de garantie verlopen is!!)
Op internet is het resultaat al na 6 tot max 9 maanden zichtbaar! Bij mij dus niet.

Kan ik mijn geld terug krijgen? Of een deel hiervan? Want ik ben niet blij met het resultaat..

Het hangt van de informatie af die u via een brochure maar ook mondeling is aangeboden en de toepasselijke voorwaarden. Resultaat mag u verwachten binnen de in de markt aangegeven tijdsduur, garantie is nooit beperkt tot een jaar als er echt fouten zijn gemaakt of afspraken geschonden. Hoe heeft de aanbieder u geïnformeerd over het te verwachten resultaat buiten de verwijzing naar "volle haardos"?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,

Alvast bedankt voor uw reactie op mijn vraag.
Op hun website staat niks beschreven hoelang dit zou gaan duren voordat het resultaat duidelijk zichtbaar zal zijn. Via de mail is dit ook niet besproken. Alleen mondeling in Turkije hebben ze aangegeven dat het na 3-4 maanden de eerste haartjes te zien zijn, na 9 maanden goed zichtbaar zal zijn en na 12 maanden helemaal gegroeid zal zijn.
Maar op internet en andere forums zie ik dat al na 9 maanden iedereen zeer tevreden is met z'n transplantatie kwa dichtheid. Bij mij is duidelijk te zien dat dit na 12 maanden ook het geval niet zal zijn. Van de 4000 grafts (8000+) haren mag ik wel verachten dat ik een mooie haarlijn zou krijgen en deze kwa dichtheid goed zou zijn. Ook was beloofd dat er per cm ong 50 grafts geplaatst zouden zijn. Als ik het nu bekijk zijn er per cm maar 10 tot max 20 haren. Dit kan dus nooit lijden tot een dichte haardos.

Wat kan ik nu doen? Wat zijn mijn rechten en plichten?
Ik zou dan ook graag mijn geld terug willen ontvangen want voor de ingreep was ik een stuk gelukkiger dan na de operatie!
Ook op hun site staat alles in positieve zin en moet je na de operatie een goede reactie op hun forum neerzetten. Totaal scoren ze op dat gebied 9,8
maar wat mensen niet weten is dat je geen 2e reactie kan plaatsen na een paar maanden zodat ze de echte realiteit onder ogen zien.

Als een doodnormale persoon de site bekijkt met al die positieve reacties wordt hij meteen meegesleept in hun propaganda!Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag