Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ga per 1 juni bij een ander bedrijf beginnen. Eigenlijk wil ik nu al zeggen dat ik weg ga zodat iemand anders kunnen zoeken en dat ik nog kan helpen met inwerken. Alleen mogen zij nu ook mijn Contract per 1 mei beƫindigen??? Mochten ze dit niet goed opvatten.



Nee, dat mag niet. U kunt nu opzeggen tegen 1 juni a.s. Als men u niet meer wil laten werken, moet men u wel doorbetalen omdat het dienstverband pas eind mei eindigt.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus ondanks een verlicht maand opzeg termijn, kan ik dit dus nu 2 mnd van te voren doen? Zonder eerder weg te moeten? ik wil dit uit goede wil doen, maar in het vak gebeurd het wel eens dat ze je dan gelijk weg willen hebben omdat ze bang zijn dat je clienten meeneemt. Ik vanaf 1 januari een contract van 6 mnd. Kunnen zij hem dan ook niet per maand opzeggen?


Als u een contract voor bepaalde tijd heeft dat 6 maanden loopt dus tot 1 juli dan kunt u dat alleen opzeggen tegen 1 juni als in het contract de mogelijkheid staat dat u tussentijds kunt opzeggen. Dit is in het algemeen alleen anders als u meer dan 3 contracten voor bepaalde tijd heeft gehad voordat u per 1 januari het contract voor 6 maanden kreeg.

Beoordeel dit antwoord:



Nu u een tijdelijk contract blijkt te hebben, kunt u inderdaad alleen tussentijds opzeggen als de overeenkomst die mogelijkheid biedt. Anders zult u tot de einddatum moeten werken tenzij u hierover met werkgever overeenstemming kunt bereiken.


Beoordeel dit antwoord:

Mijn voorgangers hebben een goed punt. Wellicht is het handig om even de formulering in uw contract over de opzegmogelijkheden in een vervolgvraag te zetten en daarbij ook aan te geven of er wellicht een CAO van toepassing is (zo ja welke).

Vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag