Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben werkzaam in het onderwijs, tijdens een activiteit die plaatsvond in het weekend op de school zijn een tweetal laptops gestolen. Gedurende de activiteiten was de school formeel gesloten, wij waren met een klein gezelschap aanwezig. De laptops van mijn collega en mij bevonden zich in gesloten tassen die wij uit het zicht, bedekt met onze jassen in de aula neergezet hebben. Ook de leerlingen hebben hun tassen in de aula neergelegd. Hierna zijn wij met de voltallige groep een kop koffie gaan drinken, bij terugkomst, 20 minuten later, bleken een 6 tal tassen te zijn doorzocht, waarbij dus uit 2 tassen de laptop is ontvreemd. Hierna gelijk de politie ingeschakeld en een lang proces-verbaal aangelegd. Blijkbaar heeft een vreemdeling zich via de achteringang toegang verschaft tot het gebouw.

Beide laptops waren prive-eigendom, maar werden wel tijdens werkzaamheden gebruikt. (beide 3 maanden oud, nieuwprijs 1200 en 2200 euro)
De vraag nu, kan ik mijn werkgever hiervoor aansprakelijk stellen?

Beste vraagsteller,
moet er volgens de schoolregels gebruik worden gemaakt van speciale opbergkasten, kluisjes e.d als medewerkers of scholieren waardevolle spullen meenemen naar de school? Moest u gebruik maken van een laptop tijdens de werkzaamheden?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste,
In het schoolregelement word er uitsluitend over scholieren gesproken. Scholieren hebben hier inderdaad zelf kluisjes voor. Voor medewerkers ontbreekt deze faciliteit. Wij hebben wel ons eigen kantoor dat wij af kunnen sluiten, elke medewerker beschikt over dezelfde loper. Tijdens de werkzaamheden heb ik inderdaad gebruik moeten maken van mijn eigen laptop.


Uw werkgever moet voldoende maatregelen nemen om u -werknemer- te beschermen tegen schade als gevolg van diefstal. Dit betekent dat u de mogelijkheid moet zijn geboden om elders, op een meer veilige plek- uw laptop te bewaren. Is dit het geval zou uw werkgever zich kunnen verweren dat u er beter aan had gedaan de laptop in uw kantoor te bewaren. Maar laat u zich om die reden niet afschrikken; u kunt overwegen een aansprakelijkstelling voor de schade als gevolg van diefstal door onzorgvuldig werkgeverschap te sturen en de reactie dan af te wachten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag