Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ben vervolgd voor Wet Wapens en munitie, art 55 lid 3 ahf/ ond b en voor Wet wapens en munitie, art 13 lid 1. ik vroeg mij af of ik een strafblad heb of niet, zo ja, voor hoelang, en heeft het zin om in beroep te gaan?? Ik kwam terug van mijn stage in het buitenland en had een verboden wapen van categorie 1 in mijn ruimbagage.

Geachte vraagsteller,
U schrijft dat u vervolgd bent, maar bent u ook door een rechter veroordeeld? In dat geval heeft u inderdaad een strafblad. U schrijft ook dat u een verboden wapen van categorie I in uw ruimbagage had. Naar ik aanneem wist u dat u dit wapen bij u had.
Wellicht wist u niet dat het een verboden wapen was, maar in een eventueel hoger beroep zal u dat helaas niet baten.
Hoger beroep staat overigens open tot 14 dagen nadat de rechter in eerste aanleg u heeft veroordeeld (ik neem aan dat dit de politierechter is).
Als u een strafblad heeft en u wilt een verklaring omtrent het gedrag aanvragen dan wordt in principe een periode van vier jaar teruggekeken.

Mocht u nog niet veroordeeld zijn, en uw zaak moet nog voorkomen bij de rechter dan adviseer ik u een advocaat in de arm te nemen. Hij/zij kan het dossier opvragen en samen met u de verdediging voorbereiden.

Succes ermee.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag