Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik ben vandaag ontslagen en werk heeft mij een vaststellingsovereenkomst meegegeven. ze verwachten dat ik het volgende week ondertekend terug breng met de resterende spullen. er is geen dringende reden voor ontslag. wat kan ik nu het beste doen?

Uw werkgever kan niet zomaar een contract eenzijdig opzeggen en zal er een goede reden zijn voro ontslag. U dient uw werkgever schriftelijk te laten weten dat u het niet eens bent met het ontslag en dat u verwacht dat deze u weer aan het werk zet. Doet u dit niet dan kunt u uw recht op een uitkering verspelen. Door deze brief dient uw werkgever de weg naar de rechter te nemen om uw ontslag aan te vragen. De rechter zal dan een oordeel vellen over het ontslag. Ik raad u tevens aan een rechtshulp in de arm te nemen die u kan adviseren. Zelf procederen is mogelijk maar af te raden. Indien u verdere hulp en of advies wenst mag u ten alle tijden contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

in theorie is het antwoord van mijn collega juist. Maar wil u wel de loopgraven in? Misschien is de situatie wel zo dat u zelf ook al wel twijfels heeft of u nog wel op de juiste plek zit.
Dan zou u deze situatie kunnen gebruiken om weg te komen.
U hebt nu een voorstel gehad en uw werkgever verwacht een tegenvooorstel.
U hebt ook de mogelijkheid om om een WW-veilige regeling te vragen MET een rechtvaardige ontslagvergoeding en MET een vast bedrag van bijv 750 euro aan advocaatkosten.
het voeren van dat soort onderhandelingen is voor arbeidsrechtjuristen hun dagelijks werk.
Overbodig u te melden dat dat ook mijn dagelijks werk is.

Beoordeel dit antwoord:

Het is van belang om de vaststellingsovereenkomst en ontslagreden goed te beoordelen. U moet in ieder geval de brief sturen die de heer Stoeten ook al noemde. OOk is het mogelijk om te onderhandelen met uw werkgever over een evt. vergoeding bij ontslag. Alles hangt af van wat u wenst en wat reƫel is. Mogelijk komt u in aanmerking vor gefinancierde rechtshulp. Desgewenst mag u ook vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen om dit te bespreken. Gaan wij verder dan worden afspraken gemaakt over de kosten.

Beoordeel dit antwoord:

U dient onmiddellijk de nietigheid van het ontslag in te roepen. Dit moet u schriftelijk doen. Daarbij moet u aangeven dat u op eerste afroep beschikbaar bent voor het verrichten van werkzaamheden. Indien u dit niet doet, bent u mogelijk straks verwijtbaar werkloos en kan het inderdaad zo zijn dat u geen aanspraak kunt maken op een WW-uitkering. Dit is de eerste stap.

Dan de tweede stap. U dient vervolgens voor uzelf na te gaan of u nog voor deze werkgever wil werken. Indien dit zo is, dan sluit u volledig aan bij de 1e stap in de zin van dat u ook daadwerkelijk weer aan het werk gaat als uw werkgever dit vraagt (Dit moet u trouwens zonder meer doen als hij u oproept, ook als u dit niet wilt, omdat u anders mogelijk uw rechten verspilt en dus geoordeeld kan worden dat u verwijtbaar werkloos bent zonder mogelijkheid van WW).

U gaat, als tweede stap, vervolgens dus na of u wil blijven werken. Indien dit niet zo is, kunt u inderdaad overwegen akkoord te gaan met de beeindigingsovereenkomst. Ik raad u aan daar een advocaat voor in de hand te nemen die uw belangen goed kan waarborgen en met u mogelijk tot betere waarborgen en een hogere beeindigingsvergoeding kan komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag