Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben vanaf januari ziek. Ik ben weer gedeeltelijk begonnen, maar heb teveel hooi op mijn vork genomen en ben weer volledig ziek thuis komen te zitten. Mijn werkgever betaald me nu minder uit, zonder dit mij te zeggen of me een loonstrook te geven. Ik heb van het hele jaar nog geen loonstrook. Ik ben eind maart bij de bedrijfsarts geweest en hij zegt dat ik niet hoef te werken en ik moet 25 april terugkomen. Mijn werkgever wilde me weer voor halve dagen aan het werk hebben, maar ik heb hem gemaild dat ik niet op de geplande afspraak kom, omdat ik de tijd die de bedrijfsarts me gegeven heeft, ook nodig heb om te herstellen, maar dat ik wel wil meewerken met een plan van aanpak en dat hij me maar een opzet moet mailen. Ik ben nu bang dat hij mijn loon niet gaat uitbetalen. Wat moet ik doen als hij dat inderdaad niet gaat doen?

Je hebt recht op een loonstrook als er (ook maar) iets in je loon verandert. De bedoeling hiervan is dat je kunt controleren of deze wijziging klopt. Je werkgever is dus zeker verplicht een loonstrook te verstrekken.

Op basis van jouw omschrijving zit je 'legaal' thuis: de bedrijfsarts vindt dat je tot in ieder geval 25 april niet kunt werken wegens ziekte. De mail aan je werkgever lijkt me prima zo. Het is ook heel verstandig om dit per mail te doen, zodat e.e.a. later ook nog valt aan te tonen.

Als je werkgever zonder geldige reden stopt met loon betalen moet je onmiddellijk per mail en aangetekende brief doorbetaling van loon vorderen. Een termijn geven hoeft niet: gewoon vorderen dat "al het reeds verschuldigde loon c.a. per omgaande dient te worden betaald."

Tip: zorg ervoor dat zowel de communicatie met de werkgever als die met de bedrijfsarts zoveel mogelijk schriftelijk of per mail gaat. Zo voorkom je misverstanden in de toekomst. In dit soort zaken komen misverstanden zeer vaak voor en kunnen ze grote gevolgen hebben.

Overigens is het verstandig om, mochten de problemen zich blijven voordoen, niet te lang te wachten met het inschakelen van een jurist. Indien u geen rechtsbijstandsverzekeraar hebt of lid bent van een vakbond kunt u contact opnemen met mij of één van de juristen op deze site.

Succes en vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag