Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben student en heb een kamer gehuurd in Tilburg(jaar contract dat in ging vanaf 1 Maart). Het is daar de regel dat de studenten zelf een nieuwe huisgenoot vinden en dan de huisbaas inlichten over de nieuwe kandidaat. Nu zou er vanaf 1 juli een andere huisgenoot mijn kamer overnemen en het contract zou ontbonden worden. Nu heeft de huisbaas de fout gemaakt om het contract van de nieuwe huisgenoot pas in te laten gaan vanaf 1 augustus. Hier heb ik hem over gebeld en hij zegt nu dat dat mijn probleem is en ik mijn huur gewoon nog moet betalen deze maand. Nu wil ik vragen of er iets mogelijk is met dubbele huur om hem terug te pakken? Ik heb nooit mijn kamer officieel opgezegd en het meisje heeft een jaar contract vanaf 1 Augustus(ik heb de kamer eigenlijk nog 8 maanden). Kan ik hem 8 maanden laten 'afkopen'?

Groeten

Waarom gaat u niet naar de nieuwe huurster. Daar heeft u blijkbaar mee afgesproken dat ze vanaf 1 juli huurt terwijl ze met de huurbaas heeft afgesproken dat ze pas vanaf 1 augustus huurt. U heeft dus een probleem met de nieuwe huurster die de met u gemaakte afspraken niet nakomt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste

Bedankt voor uw reactie.

Ik denk dat u me verkeerd begrijpt. De huisbaas heeft dit contract met haar afgesloten. Een student neemt daar altijd het voortouw en regelt dit met de huisbaas. De huisbaas heeft vervolgens het contract op 1 augustus in laten gaan i.p.v. 1 juli omdat dit beter uit kwam voor haar. Ik heb dus formeel ook niets opgezegd.


Juridisch gezien is het in die zin simpel dat u een jaarcontract heeft. U heeft eigenlijk juridisch gezien een in de plaatsstelling van een andere huurder gevraagd en gekregen maar pas per 1 augustus. Omdat u een jaarcontract heeft is het daarmee uw probleem dat u een maand "mist".

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oké, dit is duidelijk. Toch vind ik het vreemd dat de huisbaas dubbele contracten af mag sluiten. Ik heb tenslotte niets opgezegd en wordt als ware gewoon uit mijn kamer gezet vanaf 1 augustus ondanks ik nog een contract heb tot 1 maart 2014.


U wordt toch niet uit de kamer gezet want u heeft aan uw huisbaas toch zelf aangegeven dat u weg wilt en iemand anders voorgedragen om uw huur over te nemen. Er is alleen ergens iets mis gegaan in de communicatie over de datum en helaas komt dat voor uw risico.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord.

Ik word in principe wel uit de kamer gezet omdat deze huur nooit opgezegd is geweest. Ook heb ik zelf niet aangegeven aan de huisbaas dat ik de kamer wilde verlaten. Omdat er inderdaad een communicatie fout opgetreden is over de datum tussen de huisbaas en de student die dit regelt zit ik nu met de problemen. Vandaar dat ik ook vraag of er iets mogelijk is met dubbele huur of iets dergelijks?

Om de situatie duidelijk te schetsen: ik heb nooit de huur opgezegd(zowel schriftelijk als mondeling niet). Mijn contract loopt door tot 1 maart. Het nieuwe meisje haar jaarcontract gaat in vanaf 1 augustus.


Ik ga graag voor u de discussie aan met de huurbaas. Uiteraard is dat anders dan de adviezen op de site niet langer gratis. Dus u kunt met mij contact opnemen via mijn profiel op deze site of via de link direct contact die u ziet bij dit antwoord en dan kunnen we gegevens uitwisselen en kan ik aan de slag voor u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag