Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben sinds januari 2012 in dienst(opleiding) bij een organisatie. In Mei 2012 heb ik tijdens een training, in opdracht van deze instantie, mijn schouder uit de kom gekregen. Dit heb ik keurig gemeld als zijnde bedrijfsongeval en de werkgever heeft dit ook erkend als bedrijfsongeval. Inmiddels ben ik geopereerd maar blijf ik veel pijn houden waardoor ik mijn werkzaamheden waar ik voor aangenomen ben niet meer kan uitvoeren en zit ik volledig in de ziektewet. In mijn contract staat dat als ik om wat voor reden dan ook mijn opleiding niet kan afronden er ontslag zal volgen.
Inmiddels ben ik 20% gekort op mijn salaris en zie ik het eigenlijk niet gebeuren dat ik mijn opleiding bij de organisatie kan afronden. Nu wil ik graag weer aan het werk en heb ik ook al een aantal opties openstaan. Hierop heb ik de bedrijfsarts gevraagd om mij deels af te keuren zodat ik ontslagen zou worden en ik verder kan. Volgens de bedrijfsarts heb ik recht op 2 jaar ziektewet en moest ik daar nog maar een jaar gebruik van maken.
Ik heb aangegeven dat ik dat niet wil, dat ik verder wil en er op deze manier aan onder door ga, hij zei daar geen boodschap aan te hebben.
Wat kan ik aan deze situatie doen zonder dat ik zelf ontslag neem?

Als u een arbeidsongeval heeft gehad kunt u de schade die u daardoor heeft geleden verhalen op de werkgever. U kunt dan denken aan extra kosten die u heeft gemaakt maar ook aan immateriƫle schadevergoeding. In het tweede ziektejaar is de werkgever verplicht om samen met u naar ander werk te zoeken eventueel bij een andere werkgever. Ik adviseer u om van die mogelijkheid gebruik te maken om te kijken of u elders een baan kunt krijgen.
Als u juridische hulp wilt inschakelen voor uw arbeidsongeval of voor de keuzemogelijkheden in het tweede ziekte jaar kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag