Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben sinds 1 januari 2009 werkzaam bij een verswinkel in Leiden. Ik heb ( nog steeds ) een 0- uren contract. Ik ben van mening dat er vanuit het bedrijf niet juist juridisch wordt gehandeld. Ik krijg eigenlijk altijd te laat uitbetaald en moet elke maand weer om mijn loon vragen en soms krijg ik dit zelfs contant uitbetaald. Daarnaast is mijn baas van mening dat hij mij geen vast contract hoeft te geven. Eigenlijk ben ik het helemaal zat en zou ik het liefst per direct weg gaan maar mag ik dat wettelijk gezien wel of zit ik aan een opzegtermijn vast?

Beste vraagsteller,

U werkt inmiddels aangesloten 4 jaar in de winkel? Dan heeft u een contract voor onbepaalde tijd. En dat voor een vast gemiddeld aantal uren, althans meer dan 0 uur per week. Uw werkgever hoeft u dus geen vast contract te geven, dat is automatisch/van rechtswege ontstaan. Dat heet conversie. U zou nu een opzegtermijn hebben van tenminste 1 maand, tenzij er ooit in een arbeidsovereenkomst anders is afgesproken.

In uw geval denk ik niet dat uw werkgever u aan een opzegtermijn houdt, nu deze niet zo serieus met zijn administratie omgaat.

Let op: U heeft dus al een vast contract!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag