Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben paar weken geleden op mijn motorfiets aangereden door een auto. Dit is gebeurt toen wij allebei op een tweebaans rotonde reden en de bestuurder van de auto besloot van rijstrook te veranderen. De politie is erbij geweest en die hebben van ons beide een verklaring afgenomen. Wij hebben daarna het schadeformulier ingevuld, daarin heeft de bestuurder eerlijk aangegeven dat hij van rijbaan wisselde. Omdat ik WA verzekerd ben moest ik van mijn verzekering de verzekering van de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit heb ik vorige week middels een voorbeeldbrief op internet gemaakt en aangetekend opgestuurd naar de verzekering van de tegenpartij. Ik heb vandaag per e-mail een bericht van de verzekering van de tegenpartij gehad. Daarin zeggen zij dat zij geen aansprakelijkheid erkennen omdat er een aanvullende lezing is van hun verzekerde. In dat bijlage wat zij mee gestuurd hadden zaten er allerlei schetsen en foto's van de rotonde. Op die schetsen geven zij aan dat de bestuurder altijd op de linker rijbaan reed en dus niet van rijbaan is gewisseld!

Mijn verzekering kan voor mij hier niets betekenen omdat ik alleen WA verzekerd ben zonder rechtsbijstand. Ik heb op Google gekeken wat ik nog meer kan doen om mijn schade toch vergoed te kunnen krijgen maar daar kom ik alleen de juridische stappen en de gang naar de rechter wat ook sterk wordt afgeraden omdat het kostbaar zou zijn :(

Ik heb geen gegevens genoteerd van getuigen, ik was op dat moment erg geschrokken en ik had last van mijn schouder en arm. Ik heb nu via stichtingPV (wat ik hier heb gelezen) politierapport opgevraagd misschien hebben zij iemands zijn gegevens genoteerd.

Weet u misschien hoe ik dit het beste kan oppakken?

Wellicht kan ik u helpen bij het oplossen van dit probleem. Wanneer u het proces-verbaal hebt ontvangen dan kunnen wij daar naar kijken. Als u met mij de mogelijkheden wilt onderzoeken, dan graag een privebericht.

Beoordeel dit antwoord:

Er is een schade aanrijdingsformulier door u beiden ingevuld. Wat heeft de automobilist hierin verklaard? Als dit formulier door u beiden is ondertekend kunt u hierop een beroep doen.
Het is maar de vraag of er bij de stichting Processen Verbaal in Zoetermeer een verbaal beschikbaar is. Als er geen zwaar letsel is wordt er wel een soort verbaal opgemaakt maar dat is voor intern gebruik bij de politie. Ik zou daarom eerst contact met de politie opnemen en vragen of zij een proces verbaal hebben opgemaakt. Zo niet, dan kunt u vragen om het interne verbaal.
Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag