Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik ben onlangs gescheiden, en onze echtelijke woning staat in de verkoop. Wij waren getrouwd in de gemeenschap van goederen, en het huis staat ook op mijn naam. Nu wil mijn ex man niet zakken met de vraagprijs, waardoor het huis niet verkocht wordt. Wat zijn mijn rechten in dit geval en wat voor (juridische) maatregelen kan ik hierop nemen?

Beste vraagsteller,
dat hangt er van af. Hebt u afgesproken dat de echtelijke woning zal worden verkocht en zo ja hoe lang staat deze woning al te koop?
Is de vraagprijs reel?
Duurt het verkoopproces naar uw zin te lang of wil uw ex- man niet de prijs verlagen terwijl dat zinvol is ( liefst volgens een derde-makelaar) dan zou u kunnen overwegen vervangende toestemming voor verlaging van de verkoopprijs aan de rechter te verzoeken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

beste mevrouw Martens-Ferwerda,

bedankt voor uw antwoord. het huis staat sinds december 2012 te koop omdat wij het beiden niet in ons eentje kunnen betalen, dus dit is afgesproken in het convenant. de vraagprijs is wel reeel, alleen er komen nagenoeg geen mensen op af. Door de prijs te verlagen krijgen we een breder publiek op funda volgens de makelaar. Mijn ex man heeft geen baat bij de verkoop omdat hij nog in het huis woont voor een lage hypotheek. Als ik vervangende toestemming aanvraag bij de rechter, komen de kosten van die procedure dan geheel voor mijn rekening, of moet mijn ex man meebetalen?

met vriendelijke groet,



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag