Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben nu 27. Toen ik 18 was is er een vrachtwagen achter in mijn auto gereden. Op dat moment nergens last van. Vanaf dat moment ontzettend veel lichamelijke klachten gekregen. Uitslag Fibromyalgie. Dit kan komen door een trauma uit het verleden. Toen der tijd is alleen de schade aan mijn auto vergoed. Heb ik nu nog een zaak om letsel te claimen die mijn inziens toch ontstaan is door het ongeluk. Ik heb nu geen werk, en loop al 1,5 jaar in de ziektewet met allerlei pijnklachten.

Geachte vragensteller,

In uw geval geldt er een verjaringstermijn van 3 jaar, welke begint te lopen vanaf het moment van de aanrijding. Omdat het ongeval 9 jaar geleden plaatsvond, is uw zaak in principe verjaard.

Verjaring kan worden 'gestuit' door onderhandelingen met de verzekeraar. Als het ware begint het termijn opnieuw te lopen. Ik ga er echter vanuit dat het contact met de verzekeraar langer dan 3 jaar geleden heeft plaatsgevonden.

Bovendien wil ik vermelden dat, mocht uw zaak niet verjaard zijn, het uitermate lastig is om nu nog het verband tussen de fibromyalgie en het ongeval vast te stellen. Voor het verkrijgen van schadevergoeding is dat wel nodig.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag