Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben Nederlandse en woon en werk in Nederland. Mijn vriend is Italiaan en woont en werkt in Italie. Wij willen trouwen, maar kunnen niet op hetzelfde adres ingeschreven zijn. Kan dit, en hoe zit dit op fiscaal gezien?

U hoeft niet bij elkaar te wonen. U kunt voor de fiscale vragen terecht bij de belastingdienst.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
ja dat kan , maar u zult niet als fiscale partners worden beschouwd, u kunt dus niet profiteren van postverschuiving tenzij uw partner Nederlander word en binnenlandse belastingplicht kiest.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Wij willen juist geen fiscale partners zijn, omdat dat veel te ingewikkeld wordt, gezien mijn vriend een eigen activiteit runt in Italie. De voordelen van fiscaal partnerschap zijn voor ons niet interessant, maar als ik aangifte moet doen en invul dat ik gehuwd ben zal de belastingsdienst ons automatisch als fiscale partners rekenen, dus daar zit eigenlijk mijn vraag. Hoe valt dat te regelen. Waarschijnlijk moet ik hiervoor bij de belastingdienst terecht.


U hebt gelijk dat het programma hier geen rekening mee houdt: ik heb hetzelfde meegemaakt. Er moet dan een afspraak worden gemaakt met de belastingdienst dat de digitale aangifte terzijde wordt gelegd, u kunt dat inderdaad beter vragen aan uw belastingkantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt, die mogelijkheid had ik nog niet gehoord. Ik ga het opnemen met de belastingdienst.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag